Onze hond

26 juni
Zo goed als het gisternacht ging, zo slecht ging het vannacht met Bolt. Hij sliep vrij snel maar midden in de nacht heeft hij weer veel 'praatjes' gehad. Hij hield niet meer op met piepen en blaffen.... Een tegenvaller dus weer. We blijven hopen dat het vannacht weer beter gaat. Hij moet blijkbaar nog steeds wennen aan zijn nieuwe huis.
's Morgens deed hij wel weer keurig zijn behoefte in het bos. Vanmorgen is hij alleen geweest met onze jongste zoon en dat ging prima.
Bolt wordt wat vrijer in het huis en in de tuin. Hij loopt niet meer constant achter ons aan en gaat zo nu en dan ook zijn eigen gang. Het blijft wel opletten met alles wat hij in zijn bekje stopt. Hij is vliegensvlug. Vanmiddag zat hij op de mat alles eens aandachtig te bestuderen. Schattig.


25 juni
We zijn reuze trots op onze pup want vannacht heeft hij niet van zich laten horen. Pas om 6.00 uur vanmorgen, liet hij weten dat hij er nodig uit moest. Mijn man heeft hem meegenomen naar het bos en daar 'liep hij leeg'. (Intussen maakte ik de bench schoon, waste zijn kleedje - waar een klein plasje inzat - en zette brokjes voor hem klaar). Mooi dat hij dit nu ook in het bos gaat doen en niet meer alleen in de achtertuin. Hij begint ook in huis steeds meer zijn weg te vinden. Hij went aan de vreemde voorwerpen en geluiden. Vanmiddag kwam er 'kraambezoek'. We waren heel benieuwd hoe hij dit zou vinden....


Terugkijkend kunnen we zeggen dat het prima ging met de visite! Hij heeft de mensen namelijk amper gezien. Bolt was zó moe van het spelen 's morgens dat hij de hele middag heeft liggen slapen. Maar goed, het bezoek zal hem nog wel eens vaker zien en wellicht is hij dan lekker actief. Hij kreeg nog een leuk aapje om mee te spelen. 's Avonds heeft hij er vele rondjes mee gelopen.

24 juni
Een jonge hond is lief maar je bent er maar druk mee. Het is net of je weer een klein kind in huis hebt ;) Vannacht ging het al veel beter met Bolt en we hopen dat het elke nacht een stukje beter gaat. Het is een regenachtige dag, dus dat wordt wel wat meer binnen spelen met hem.
Het uitlaten hier in het bos ging vanmorgen al beter, hoewel hij nog schrikt van elke auto. Hij keek zijn ogen uit toen hij een hangbuikzwijntje los zag lopen! Hij vergat helemaal om te plassen en te poepen tijdens het wandelen. Dit doet hij het liefst op zijn eigen vertrouwde terrein in de achtertuin. Kauwstaafjes vindt hij erg lekker, hopelijk houdt dit hem een poosje zoet. Andere honden vindt hij wel erg leuk. Hij doet eerst wat voorzichtig maar wil er dan wel naar toe.

Later op de dag hebben we nog verschillende keren een kort rondje gelopen. Hij heeft zowaar zijn eerste plas in het bos gedaan. Verder heeft hij deze dag veel geslapen omdat hij gisteren nogal veel in de weer was.23 juni
Bolt heeft goed geslapen vannacht, hoewel hij best wat blafte. Hij deed keurig een plas buiten en at gretig zijn brokjes op. Hij is gek op spelen en vindt vooral mijn voeten met sloffen erg leuk. Je moet opletten waar je loopt, want hij loopt echt 'als een hondje' achter je aan.
De speeltjes die we nog hadden van onze vorige hond, vindt hij erg leuk. Hij is maar druk mee.
Auto's vindt hij nog heel eng. Verkeer is hij duidelijk niet gewend bij de fokker. Het zal nog wel even duren voordat hij echt rustig durft te lopen langs de weg naar het bos toe. We proberen elke dag even voor het huis te gaan zitten om hem aan de auto's te laten wennen.


22 juni
Vandaag hebben we onze Bolt (vernoemd naar de beroemde hardloper Usain Bolt) opgehaald bij de fokker. Hij heeft veel indrukken te verwerken gekregen en is nu heerlijk aan het slapen. Er volgt binnenkort nog meer nieuws...17 juni
Vandaag kregen we de laatste foto's van de fokker opgestuurd van het complete nest. De eerste pups gaan namelijk morgen al weg en heel langzaam zullen ze allemaal een nieuw 'baasje' krijgen. We kregen het koopcontract ook opgestuurd. Het klinkt wel wat zakelijk maar het is wel nodig om goede afspraken te maken met elkaar.

Akke voedt de puppy's voor het laatst.
Komende week zullen alle pups het nest verlaten.

16 juni
Het wordt de pup met het witte bandje. Op onderstaande foto ligt hij lekker te slapen. Het heeft even geduurd, maar vandaag hebben we dan toch gehoord welke pup we krijgen volgende week donderdag. 10 juni
Deze zaterdag mochten we opnieuw kijken bij het nest met puppy's. Ze lagen allemaal heerlijk buiten op het gras te slapen. Er was de hele morgen al bezoek geweest dus ze waren erg moe. We weten nog niet welke pup we precies krijgen, de fokker moet dit nog bepalen maar we weten wel dat we hem op 22 juni a.s. op mogen halen. We verheugen ons erop!
27 mei
Op deze warme zaterdag zijn we op bezoek geweest bij de fokker. De pups zijn nu ruim vier weken oud en worden steeds levendiger. Onze zoon kroop als eerste in het hok bij de pups en zowel hij als de pups genoten van de aandacht!Het is leuk om te zien hoeveel verschil er al zit in de puppy's onderling. We hebben onze voorkeur aangegeven bij de fokker en we zijn benieuwd welke van de vijf reutjes het gaat worden.
17 mei
Vandaag kregen we weer leuke foto's opgestuurd van de fokker. De puppy's zijn nu bijna drie weken oud en doen het erg goed. Ze krijgen interactie met elkaar en gaan aankomend weekend voor het eerst naar buiten. Ook wordt er wat bijvoeding gegeven en zijn ze ontwormd.
Op 27 mei a.s. mogen we bij de fokker komen kijken naar het nest. We verheugen ons erop!

Op deze foto zijn ze 17 dagen oud
 9 mei
Vandaag heb ik ons opgegeven voor een puppycursus die in de zomermaanden begint. Met onze vorige pup hebben we dit niet gedaan maar omdat het nu zomer wordt, is het heerlijk om met de hond buiten te zijn. Over een week kunnen we met de fokker een afspraak maken om te komen kijken bij onze pup.

8 mei 
De pups die die op Koningsdag zijn geboren, maken het heel goed. Ze wegen nu zo ongeveer 1200 gram. De oogjes zijn bijna open en ze zijn rustig en tevreden. Akke heeft meer dan genoeg melk!27 april
Na een hele langdurige bevalling heeft Akke tien hele mooie pups op de wereld gezet! Vijf reutjes en vijf teefjes. De komende week horen we meer over de pup die wij zullen krijgen.20 april
Akke groeit snel nu. Het gaat goed met haar en als alles goed gaat, worden de pups volgende week geboren.10 april 
Vandaag kregen we verschillende foto's opgestuurd van de fokker. Het gaat goed met de moeder van de pups (Akke) en ze groeit snel. Over ruim twee weken worden de pups al verwacht!25 maart
Vandaag kregen we een mail van de fokker dat Akke inderdaad drachtig is van maar liefst negen pups. Dat belooft wat. De moeder maakt het prima. Er is nu nog weinig aan haar te zien, maar dat zal binnenkort wel anders worden. Af en toe zullen er foto's geplaatst worden op Facebook Vizsla Soltis.

17 maart
Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan de fokker in Emst. Het was een leuk gesprek en wij hebben er een goed gevoel over. Dat was geheel wederzijds.
Volgende week vrijdag wordt er een echo gemaakt van de moeder en dan zullen we horen hoeveel pupjes er geboren gaan worden. Spannend dus. Via deze pagina op Facebook is het ook allemaal te volgen. We hebben natuurlijk nog een foto van de moeder gemaakt. Ze is inmiddels 7 jaar. Ook van de vader kregen we een foto te zien.

Soltis Akke maart 2017
Soltis Akke in haar jonge jaren
Andy von der Dansenbörger- Heide


9 maart
De dag heb ik met verschillende fokkers contact opgenomen via de mail en telefonisch. Uiteindelijk heb ik 's avonds gebeld met een fokker uit Emst. Hij heeft nog een aantal pups die nog geen bestemming hebben. Zijn hond (teef) is eind februari gedekt en eind april wordt een nestje verwacht. We hebben een afspraak gemaakt voor vrijdag 17 maart. We gaan kennismaker met de eigenaar en de moeder van onze verwachte pup.
Op deze website is meer informatie te vinden over de fokker en het ras: www.laarstate.nl 

8 maart   
Vandaag heb ik contact gehad met iemand van de Vizsla vereniging om eens wat informatie op te vragen over dit hondenras. Het lijkt ons toch wel heel leuk om dan een pup te hebben die we helemaal zelf kunnen opvoeden.

7 maart 
Het is wel wennen aan de stilte in huis. Vooral overdag wanneer iedereen hier in huis weg is naar het werk of school. Met name in de kleine dingen missen we de hond. Ook de dagelijkse wandelingen missen we, je ritme wordt ineens anders. De jongste zoon mist de hond zo, dat hij vroeg wanneer er weer een andere hond komt. 's Avonds hebben we met elkaar overlegd óf we weer een hond willen en zo ja, welk ras dan en hoe oud. Mijn man had onlangs een Vizsla gezien in het bos en vindt dit ras erg mooi. We hebben ons wat verdiept in het ras en het sprak ons erg aan.


                                                 ---------------------------------------------

     Afgelopen maandag - 6 maart 2017 - hebben we onze lieve labrador Tesson moeten laten inslapen. De 'fut' was er de laatste weken al uit en ook de pijn in zijn rug begon steeds erger te worden.

Bijna 13 jaar oud is hij geworden. Vele mooie jaren mochten we doorbrengen met onze lieve Tesson.

We hebben vele prachtige wandelingen met hem gemaakt.
 We bewaren mooie herinneringen aan hem!Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn van harte welkom, het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis